Onderhoud Meubels

Onderhouden van meubels

Hoe kan ik eenvoudig mijn industriële meubels schoonmaken?

Onze industriële meubels zijn eenvoudig te onderhouden, wat de levensduur aanzienlijk verlengt.
Wij wensen u veel plezier met uw industriële meubels. Om dit kwaliteitsproduct tijdens het gebruik in optimale staat te houden, raden wij u aan de productinformatie en onderhoudsvoorschriften vóór gebruiksneming  door te lezen. Wij willen niets liever dan dat u nog heel lang kan genieten van uw industriële meubels.

Hout kan worden voorzien van vele afwerkingen. Maak je  meubels schoon met een vochtige doek en groene zeep. Bij robuuste tafels gebruik een stofzuiger met opzetstuk om kruimels te verwijderen uit de kieren. Gebruik geen schuursponsje of een middel met een schurende werking. Dek uw tafel niet af met een plastic tafelkleed aangezien hout moet ademen, waardoor het kan barsten. Plaats nooit warme voorwerpen (pannen) direct op het hout, hierdoor kunnen kringen ontstaan. Hout kan onder invloed van daglicht gaan verkleuren na verloop van tijd.

Onbehandeld staal wil zeggen dat er geen beschermend laagje over het staal is aangebracht. Als het staal langere tijd nat of vochtig wordt kan het gaan verkleuren. Staal behandeld met een coating of verf heeft bij normaal binnen gebruik geen onderhoud nodig. Verzinkt stalen meubels of rvs meubels hoeven ook niet onderhouden te worden. Wilt u het staal makkelijk schoonmaken, doe dat met een vochtig doekje en groene zeep. Gebruik geen schuursponsje of een middel met een schurende werking.

Voor het  leer is onderhoud heel belangrijk! Je leren meubels blijven het langst mooi als je ze goed verzorgt. Gebruik daarom gemiddeld 4 keer per jaar onderhoudsmiddel voor het leer. Pas op met scherpe voorwerpen op het leer, zoals ritsen of riemen. Deze kunnen het leer beschadigen. Zorg voor een goede luchtvochtigheid. Wij adviseren een luchtvochtigheid van 45-55%, de ideale temperatuur ligt tussen de 18-22 graden. Zonlicht en kunstlicht laten leer verbleken.