Staal behandelen

Hoe kan ik staal behandelen?

 
Er zijn verschillende mogelijkheden om het onbehandeld staal te behandelen en dit raden wij ook iedereen aan. Onbehandeld staal heeft namelijk een laagje olie, dat het staal beschermt tegen roesten. Het laagje olie verwijderen wij en maken het staal grondig schoon, want het geeft zwart af aan vloerbedekking en kleding. Door water spetters of luchtvochtigheid zullen er na een poos roestplekken ontstaan. Sommige klanten vinden dat roest er bij hoort, anderen willen liever geen roestige poten.

Staal latten lakken?

De meeste mensen kiezen daarom ook voor onze bijzondere, transparante en ultra matte lak! Deze transparante afwerking is nagenoeg onzichtbaar, zodat uw tafelpoten er  als onbehandeld staal uit blijft zien en toch niet roest.

Staal laten spuiten?

Naast dat wij de stalen poten onbehandeld leveren, is er ook de mogelijk om de poten te laten spuiten. Wanneer u de poten onbehandeld laat, dan loopt u het risico dat de poten gaan roesten. Zeker als u de poten gebruikt voor een eventuele buitentafel. Wil u een andere kleur poten en de poten makkelijk kunnen schoon maken? Dan adviseren wij u de poten te laten spuiten in een kleur naar wens. Een nadeel met spuiten is dat enkel de buitenzijde behandeld wordt en niet de binnenzijde, waardoor er buiten roestvorming kan ontstaan.

Staal laten poedercoaten?

We kunnen het stalen frame ook poedercoaten. Negatief geladen metaal wordt bestoven met positief geladen poeder. Door de statische elektriciteit in een mooi dekkend laagje kleven aan het metaal. Het gaat zo de oven in waar het wordt vastgebakken. Zo kunnen we de frames voorzien van elke gewenste kleur. Dus gegarandeerd goede bescherming tegen roest.

Staal laten verzinkten ?

Allen industriële tafelpoten kunnen wij ook leveren in een thermisch verzinkte uitvoering. Deze verzinkte tafelpoten zijn perfect voor buiten te gebruiken zonder dat er roest optreedt. Het staal word aan de binnen en buitenzijde volledig voorzien van een zinklaag. Onze verzinkte tafelpoten zijn volledig behandeld waardoor roest geen kans heeft en u jarenlang ook buiten kunt genieten van de industriele look onder uw tuintafel. Het laagje zink is krasvast en garant voor jarenlang buitenplezier. Het zinklaagje is in het begin wat glimmend maar wordt naar verloop van tijd wat doffer grijs. Deze tuintafelpoten kunt u ook eenvoudig overschilderen in de kleur die u wilt. Wij raden aan om de zinklaag licht op te schuren en daarna de verf aan te brengen. Op deze manier kunt u uw eigen tuintafel poten maken die tegen weer en wind bestendig zijn.