#5 Tips voor een industrieel kantoor

De industriële inrichting is net na de 2e Wereldoorlog in New York ontstaan puur uit economische noodzaak. Om geld te besparen, verhuisden ondernemers naar ruime en vervallen oude gietijzeren pakhuisgebouwen.Een industrieel kantoor is helemaal hot en dat is niet verwonderlijk. Het geeft werkplekken een aantrekkelijke uitstraling en is meer open en functioneler dan ooit tevoren. Ook kunt u bespaar op verbouwingskosten, omdat u niet hoeft te investeren in panelen om dingen netjes weg te werken.

De vijf tips voor een industriële kantoorinrichting

Buizen en leidingen van elektriciteit en het luchtklimaatsysteem zijn in het zicht aan het plafond of aan de muur gemonteerd. Je hebt hiervoor een ruim kantoor met een hoge plafond nodig zodat het veilig is om te werken en dat je van deze elementen boven je hoofd geen last hebt. Ook verlichtingsarmaturen kunnen zichtbaar worden opgehangen. Gebruik echter geen fluorescerende TL-verlichting om een industrieel effect te krijgen, want dat werkt niet prettig. Wat wel goede kantoorverlichting is en uitstekend toepasbaar voor een industriële look, kun je op onze pagina ‘kantoorverlichting’ lezen.

Een kantoor met een industriële look heeft open en grote ruimtes, met meestal meerdere verdiepingen en uitnodigende zitmeubels. De nieuwe industriele look van een open kantoorruimte biedt een vrije en open sfeer specifiek ingericht voor de medewerkers die samenwerken en betrokken zijn.

Bouwelementen zoals bakstenen muren, zichtbare houten balken en stoere stalen deuren zijn typisch voor het industrieel design. Vloeren en muren hoeven niet netjes afgewerkt te worden. Zijn er bakstenen muren aanwezig die deels bedekt zijn met gipsplaten? Je kunt dit zo laten of je optimaliseert de look door het een ander kleurtje te geven. Onafgewerkte muren met de natuurlijke kleuren van baksteen in combinatie met witte platen, geven een mooi ruimtelijk effect waardoor de ruimte gelijk super modern en groot lijkt.

Een industrieel ontwerp van je kantoor maakt gebruik van een grote oppervlakte met hoge muren en de aanwezige, natuurlijke materialen. Een nadeel van een dergelijk design kan het akoestiek zijn. Je medewerkers willen in een mooi kantoor werken, maar het moet ook de rust bieden om zich te kunnen concentreren op het werk. Ook voor vergaderingen en bijeenkomsten met presentaties wil je invloed uit kunnen oefenen op de akoestiek. Akoestische panelen zijn hiervoor een uitkomst. Zo krijg je een kantoor met een industriële look waarin je geen last hebt van teveel lawaai.

Een bijzonder belangrijk onderdeel van een industrieel kantoorontwerp is het meubilair. Maak gebruik van houten tafels, bureaus en roestvrijstalen bureauladen. Toon de robuustheid van deze meubels zien – inclusief de naden en schroeven – door ze met een blanke lak af te werken. Bureaustoelen kunnen een combinatie zijn van ijzer en leer.

Van belang is natuurlijk wel dat het meubilair prettig te gebruiken is en voldoet aan de arbonormen. Als je advies nodig hebt om de juiste meubelen voor je kantoor aan te schaffen, neem dan contact met ons op.

industrieel kantoor

Een uniek industrieel kantoor

Industriële meubels heeft ruim 10 jaar ervaring met het ontwerpen en inrichten van kantoren. Wij helpen om uw ruimte om te bouwen tot een kantoor met een industrieel design.

Wij verzorgen de complete kantoor inrichting, inclusief verlichting en monteren en installeren van de meubels.


Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we samen ervoor kunnen zorgen dat je een mooi industrieel designkantoor krijgt opgeleverd.

De waardering van industrielemeubels.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 9 reviews.
Scroll naar top

Meld je aan en win een cadeaubon t.w.v. € 100,-

Blijf op de hoogte van nieuwe meubels, exclusieve uitverkoop, seizoensinspiratie en meer.

Ook doe je automatisch mee aan onze maandelijkse trekking en win een waardebon t.w.v. € 50,-.